2011. december 28., szerda

Piperchi

Ez a tradicionális makedón étel megfogott amint először megkóstoltam egy ismerős születésnapján. Gondoltam elkészítem a Karácsonyi menü egyik előételeként.

Hozzávalók:
Két zacskó sült paprika kb. fél kiló
2 db. tojássárgája
2oo ml paradicsomszósz
3oo gr. sós juhsajt

A sült paprikát én még az ősszel elraktam fagyasztva télire. Kb. 2o - 3o deka kerükt egy-egy zacskóba. Természetesen lehet üzletit is használni. A paprikát felolvasztottam és szitában lecsepegtettem, felapróztam és összekeverve a paradicsomszósszal felmelegítettem, belekavartam a két tojássárgáját és a reszelt sajtot, de ne hagyjuk túl sokáig, a sajt nem kell megolvadjon.
Kitűnő étel, mindenki el volt ragadtatva tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése