2012. január 4., szerda

Tepsis panírozott hal currys rizzsel, lerben sült zöldségekkel és sajtszósszal

Január elsején készíttettem ezt a menüt, a hagyománynak megfelelően, anyum receptje alapján...kicsit módosítottam rajta...nagyon jól sikerült.

Hozzávalók:
8o dkg tengeri hal
4o dkg tintahal
3o ml joghurt
2 tk dizsoni mustár
1 tk pirospaprika

2 csésze rizs
1 tk  curry

1o dkg sajt
5oo ml tej
1 evk liszt

1 brokkoli
1 póréhagyma
5 db. murok
2o dkg gomba
2 db cukkini

A halat kiolvasztom, s összekeverem hozzá a szószt. A joghurtba belekeverem a mustárt, pirospaprikát egy csipet chilit, delikátot. Ezzel a szósszal megkenem a halszeleteket, majd lefóliázva egy órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. A maradék szószba belekeverem a tintahal karikákat s ezt is a hűtőbe rakom. A halat málélisztbe forgatom s sütőpapirral kibélelt tepsibe helyezem. A tintahalat is megszórom máléliszttel jól öszekeverem s a halra szórom az egészet. Előmelegített sütőbe helyezem, aranybarnára sütöm.

A zöldségeket megpucolom, nagyobb szeletekre, a brokkolit rózsáira szedem, s egy olivaolajjal kikent tepsibe rétegezem, megszórom delikáttal lefóliázom s 4o perc alatt megsütöm, leveszem a fóliát s még sütöm kb. 1o percet.

A két csésze rizset egy evőkanál olivaolajon megpirítom, felöntöm 3 csésze vízzel, ízesítem delikáttal és a curryvel. Mikor majdnem kész elzárom a tüzet s hagyom, hogy fedő alatt saját gőzében megpuhuljon.

Az evőkanál lisztet megpirítom s felöntöm a tejjel, csomómentesre kavarva. Ízesítem delikáttal, borssal a sajttal lereszelve, s szósz sűrűségűre főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése