2012. január 8., vasárnap

Aszalt szilvás disznópörkölt

Hozzávalók:
5oo gr pörköltnek való disznóhús
2oo gr aszalt szilva
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
1 tk őrölt fahéj
2-3 tk méz
1 tk curry
1 tk disznóhúsnak való fűszerkeverék (Kamis)
1oo ml édes vörösbor
1 tk delikát
olivaolaj
A disznóhúst felkockázzuk és egy kanál olivaolajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk kb 2-3 perc alatt. A húst fűszerezzük a fahéjjal, a curryvel, a fűszerkeverékkel, a delikáttal és a mézzel. Hozzáadjuk az aszalt szilvát, és felöntjük a vörösborral valamint 2oo ml vízzel, fedő alatt puhára pároljuk (Ha közben elfővi a levét még pótoljuk utólag vízzel).

Zöldséges rizzsel és gránátalmaszörpös zöldség salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése