2011. március 16., szerda

Aszalt barackkal töltött csirkemell, petrezselymes mazsolás rizzsel

Szeretem az új recepteket kipróbálni, s a jókat meg is tartom. Számos receptes folyóiratot rendelek, hogy legyen honnan inspirálódjak. Az egyik decemberi számban találtam az alábbi receptet, gondoltam kipróbálom...az eredmény egy mennyei étel.

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell
24 szem aszalt barack
15o ml félszáraz fehérbor
2 kanál olívaolaj
8 szelet húsos szalonna
só, bors, curry por, rozmaring
2 nagy fej fokhagyma

A csirkemellek bőrét lehúzom, kicsontozom (a csontot és a bőrét félrerakom, jó lesz majd egy könnyű csirkelevesnek), mindegyik fél csirkemellet bemetszem hosszában mélyen két helyen. A bemetszéseket sózom, borsozom, megszórom curry porral. Majd mindegyik bemetszésbe hosszában benyomkodok 3-3 aszalt barackot. A csirkemelleket betűzdelem fogpiszkálóval, hogy ne nyíljanak szét, majd mindegyikre rakok két szeelt szalonnát.
A csirkemelleket behelyezem az olajjal kikent tepsibe, mellészórom a megtisztított fokhagyma kerezdeket, az egészet megszórom rozmaringgal, felöntöm a borral s bevonom a tepsit alufóliával. Előmelegített tepsibe 4o percet sütöm. Leszedem róla a fóliát és visszatolom a sütöbem míg megpirul a teteje.
Egy csésze rizset kb 1o dkg mazsolával 2 kanál olajon megpirítok, felöntöm két csésze vízzel s puhára párolom, fűszerezem delikáttal, curry porral, s mikor kész aprított petrezselyemzöldet keverek bele. Ezzel a körettel tálalom a csirkemellet. Vegyes saláta illik mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése