2011. március 6., vasárnap

Töltött gomba szaftos puliszkával

A gomba az egyik kedvenc ételem, sokféle képpen lehet variálni. Ma töltött gombát készítettem belőle, puliszkát kínálva mellé köretnek.

Hozzávalók a töltött gombához:
1 kg gomba
3oo gr júhsajt
1 köteg zöldhagyma
2o dkg gépsonka
2 db tojás
1 kanál olaj

A gombát megtisztítjuk, a szárát kiszedjük, a gombafejeket az olajjal megkent tepsibe helyezzük. A töltelékhez valókat felaprózzuk majd összekeverjük a tojással, 1 kanál tejföllel, sóval borssal ízesítjük.
Lerben közepes fokon kb 4o percet sütjük.

A puliszkához:
3oo gr máléliszt
3 fej hagyma
1 dl olaj
pirospaprika


Felrakunk 1,5 l vizet főni egy kiskanál sóval. Ha a víz felfőtt beleszórjuk a málélisztet, folytonos kavargatás mellett, egy keményebb állagú puliszkát főzve belőle. Ha a puliszka kész, kirakjuk hűlni.Közben a hagymát megtisztítjuk felaprózzuk s megdíszteljük az olajon. Hogy ne legyen olyan durva, adunk hozzá fél deci vizet s hagyjuk hogy elfőjön a leve. Ha kész, lezárjuk alatta a tüzet, s belekeverünk egy kiskanál pirospaprikát.
Ha a puliszka összeállt, vizes kanállal galuskákat szaggatunk belőle s a hagymába forgatjuk őket.

A töltött gombát a puliszka galuskákkal tálaljuk. Kész is a szombati ebéd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése