2011. március 20., vasárnap

Sajtos sertés sült, tükörtojással, mexikói zöldségkeverékkel

Újév első napján ez volt a menü otthon, gondoltam kipróbálom én is.

Hozzávalók:
1 kg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
4 szelet kipotyolt sertéshús
4 szelet sajt
4 db tojás
delikát, pirosarany, paradicsompüré, bors, só, olaj

A egy nagyobb tepsit kikenünk olajjal, belefektetjük a hússzeleteket, felöntjük egy csésze vízzel, megszórjuk borssal delikáttal, bevonjuk a tepsit alufóliával és betoljuk az előmelegített sütőbe kb 3o percre sülni. Ha az idő letelt levesszük róla a fóliát s visszarakjuk sülni míg teljesen kész. Ha a hús megsűlt mindegyik szeletre sajtot helyezünk s ráütünk egy-egy tojást is (nem gond ha nem marad rajta a tojás, ugyanolyan ízletes ha mellette sül). Kb 5 perc alatt kész a sült.
Miközben sül a hús elkészítjük a köretet. A zöldségkeveréket egy nagyobb lábosba rakjuk s két kanál olajon s egy csésze vizzel pároljuk (nem kell kifagyasztani a zöldségeket, egyenesen a fagyasztóból lehet hasaználni).
A zöldségkeveréket két kanál paradicsompasztával, egy kiskanál pirosarannyal, sóval, delikáttal és borssal ízesítjük. Savanyú uborkával vagy céklával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése