2012. január 3., kedd

Babapiskótás meggytorta szilveszterre

Szilveszter közeledtével elkezdtem keresgélni a torta receptek között, s ez a recept igen mutatósnak hatott. A tésztalapot saját receptem szerint készítettem, viszont megtartottam a krém összetételét és a dizájnt. Szilveszter éjszakáján kiderült, hogy íz szempontjából is mennyei.
Hozzávalók a tortalaphoz:
1 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csésze tej vagy víz
5o ml olaj
1 tojás
1 csipet só
1 zacskó sütőpor

A hozzévalókat összeturmixoljuk és egy sütőpapírral kibélelt  26 cm-es tortaformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 3o perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez:
250 g mascarpone
200 g tejszín
1 activia natúr krémes joghurt (125 g)
1 Dr. Oetker habfixáló
350-400 g meggy (kompótot használtam)
1 rúd vanília
1 csomag babapiskóta (24 db)
1 tortazselé
A tejszínből habot verünk, hozzáadjuk a habfixálót, a mascaporne krémet, a joghurtot, vaníliát s összedolgozzuk.
A tortalapot 3 részre vágjuk, megkenjük a krémmel, megszórva meggyel (a meggy 1/3-át a félretesszük a torta tetejére), majd ha az utolsó lap is felkerült, a maradék krémmel bevonjuk az egész tortát. A krém segitségével a tortát körberagasztjuk babapiskótával.
A meggykompót levéből (15o-2oo ml) és a tortazseléből sziruppot főzünk a leírás alapján, s a meggyel megszórt tortára kanalazzuk.
Boldog új évet mindenkinek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése