2011. március 16., szerda

Májas rakottas

Elég későn értem haza s nem volt semmi otthon vacsorára. Régebb olvastam ezt a receptet s gondoltam kipróbálom. Egy ízletes étel s hamar elkészül.

Hozzávalók:
kb. egy kg krumpli
tej, tejföl
5oo gr csirkemáj
4-5 cikk fokhagyma
olaj, delikát
3 tojás
reszelt sajt

A krumplit megpucoljuk, megfőzzük, a tejjel tejföllel krumplipirét készítünk belőlle. A májat az áttört fokhagyma gerezdekkel kevés olajon megpirítjuk. A krumplipirét egy vajjal kikent tepsi aljára szétosztjuk, ráhalmozzuk a májat szaftjával együtt. Felverjük a három tojást egy kiskanál delikáttal s a má etejére öntjük. Megszórjuk a reszelt sajttal s előmelegített tepsibe toljuk, addig sütjük amíg a tojás megszilárdul a tetején s a sajt ráolvad a rakottasra. Kitűnő vacsora, savanyúuborkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése