2011. április 11., hétfő

Tejfölös csirkecombok grillezett zöldségekkel

A tavasz kezdetével megkívántam a grillezett zöldségeket...sült csirkecomb kíséretében.

Hozzávalók:
4 csirkecomb (felső/alsó amit jobban szeretünk)
2 pohár tejföl
liszt, fűszerek
2 fej hagyma
fokhagyma
1 padlizsán
1 cukkini
2 paradicsom
1 pirospaprika
1 zöldpaprika
6-8 champignon gomba
olivaolaj
oregánó

A csirkecombokat a fűszeres lisztbe forgatjuk (a lisztbe 3 cikk tört fokhagymát, pirospaprikát, delikátot, barbeque port keverünk), az olajjal kikent tepsibe fektetjük s leöntjük 2 pohár tejföllel (ha szeretjük a tejfölbe pirosaranyat keverünk, s 1 dl tejet, hogy felhigítsuk a tejfölt. Ha üzleti különben megtúrósodik).
A tepsit bevonjuk alufóliával s sütőbe rakjuk 3o percre, majd levesszük róla a fóliát, s ropogósra sütjük.

Közben a zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, mindkét oldalon grillezzük őket, egy nagy tálba rakva egy-egy réteg után sózzuk, megszórjuk oregánóval s melocsoljuk olivaolajjal.

Isteni együttes!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése