2011. április 10., vasárnap

Pizza tekercsek

A hétvégén vendégeink voltak, ezért a klasszikus pizza helyett tekercseket készítettem.

A pizza tésztához egy klasszikus receptet használtam:
3 csésze (1 csésze 250 ml) sima liszt
1 csésze langyos víz
3 ek. olaj
1 tk. balzsamecet/ borecet, fűszeres ecet, vagy sima is jó:)
1,5 - 2 tk. só
1 tk. cukor
1 tasak porélesztő

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, egy órát kelesztjük, majd kétfelé osztjuk. A tésztaadagokat kinyujtjuk téglalap alakúra s az egyik lapot bolognai szósszal kenjük meg, míg a másikat pesztós-sonkás-fetás olivabogyós keverékkel. Felcsavarjuk őket és egy centis szeleteket végunk belőle. A tekercseket tepsibe rakjuk s sajttal szórjuk meg.  Kb 2o percet sütjük.

A bolognai szószhoz megtisztítunk egy fej hagymát, apróra vágjuk s olajon megfonnyasztjuk, hozzáadunk egy fél doboz húskonzervet, a masszát fakanállal kevergetjük nyomkodjuk amíg a húskonzerv szétmállik, paradicsompasztát, oregánót, fokhagymaport adunk hozzá, ízlés szerint Pirosarannyal, sóval, borssal ízesítjük.

A pesztós szósz esetében két lehetőségünk van, magunk készítjük a szószt (elkészítése megtalálható receptjeim között), így sokkal ízletesebb, vagy készen megvesszük. Idő és hozzávalók híjján én most a kész változatot választottam.
A pizzatésztát megkenjük 2-3 evőkanál pesztóval, s megszórjuk apró kockára vágott sonkával, olivabogyóval (mag nélküli), és feta sajttal.

A recept nagy sikert aratott, s mindenki jól is lakott belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése