2011. április 11., hétfő

Paradicsom-krémleves brie sajttal

Egy étteremben kóstoltam a receptet kéksajttal...igazán ízletes volt, gondoltam kipróbálom itthon is. Az üzletben nem kaptam kékpenészes sajtot, így lett a recept brie sajttal (fehérpenészes lágysajt), véleményem szerint így még finomabb...

Hozzávalók:
2 doboz héjjazott paradicsom konzerv
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl tej
2 kanál liszt
Fűszerek
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma

A fokhagymát a hagymával felaprítjuk, megfuttatjuk 2 kanál olajon, hozzáadjuk a 2 doboz paradicsomkonzervet, a paradicsomokat feldarabolva benne. Felöntjük 2 liter vízzel s hagyjuk felfőni. A lisztből és a tejből habarást kavarunk s a levesbe habarjuk, beleszórva a felaprított petrezselyemzöldet is.
A levest delikáttal, sóval, borssal ízesítjük s hagyjuk felfőni.
A leveses tányérba brie sajtot kockázunk s rámerítjük a forró levest (Lágy sajt lévén hamar megolvad, új ízt ad a levesnek).

Pirított kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése