2012. március 13., kedd

Brokkolikrémleves füstölt sajttal és csípőspaprikával


Hogyan lehet egy klasszikus, jól megszokott receptet feldobni? Egy új hozzávalóval!

Tehát hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
1 murok
1 krumpli
 2oo ml tejszín
RESZELT FÜSTÖLT SAJT

A brokkolit rózsaira szedem, a murkot krumplit megtisztítom, felkockázom. A hagymát, fokhagymát apróra vágom/áttöröm, 2 kanál olívaolajon megfuttatom, hozzáadom a zöldségeket s felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.(A brokkoli levesbe nem muszáj murkot rakni, szerintem gazdagítja az ízét, a krumpli pedig sűrítés végett, liszt helyett kerül a levesbe).
Ha a hozzávalók megfőttek, sózzuk, borsozzuk a levest, szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, átforraljuk az egészet, s levéve a tűzröl botmixerrel/robotgéppel pépesítjük.
Tálaláskor a megszokott pirított kenyérkockák mellett reszelt füstölt sajttal és csípőspaprikával adtam az asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése