2011. augusztus 4., csütörtök

Bárány-nyárs parasztkrumplival, zöldségekkel

 Hozzávalók:
2oo-3oo gr bárányhús
fűszerkeverék
kb. 1 kg fehér krumpli
3-4 murok
olivaolaj
vörösbor
egy fej fokhagyma

Ez a recept nagyszerű húsvétkor, vagy előtte, mikor a báránycombokat tisztítjuk, panírozzuk, innen-onnan még leesnek húsdarbok, amiből nagyszerűen lehet nyársat készíteni.

Tehát a húst felhúzzuk a nyársra, kb. egy órát tartjuk ecetes vízben, ha előtte az egész combot nem áztattuk be. Ezt követően pedig panírozzuk pirospaprikával, őrölt petrezselyem, szegfűszeg, kakukkfű és pirosarany keverékével, majd beáztatjuk félszáraz vörösborba éjszakára. 
Másnap a krumplikat jól megmossuk, átdörzsöljük, nem pucoljuk meg. A murkot megpucoljuk s felkarikázzuk szélesebb karikákra, a krumplit négybe vágjuk. Egy olivaolajjal kikent tepsin szépen elrendezzük a krumplit a murokkal, majd beszórjuk s jól átforgatjuk barbeque keverékben. A krumpli tetejére helyezzük a bárány nyársokat, megszórjuk egy fej megtisztított felaprózott fokhagymával, s a pácot felöntjük mégannyi vizzel s aláöntjük. Alufólia alatt sütjük, hogy puhuljon, csak a vége fele pirítjuk fedetlenül.
Legalább egy óra szükséges a báránynak, de legbiztosabb kóstolni.
Ha a páclé elpárolgott, helyettesitjük bor és víz keverékével (fele-fele arányban, a vörösbor magában tól erős).

Mutatós...és finom is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése